A webdesigner és a programozó – 2 in 1?

A webdesigner és a programozó – 2 in 1?

A webdesigner és a programozó – 2 in 1?

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy mi pontosan egy webdesigner feladata. Vajon csak a dizájnt kell elkészítse vagy pedig a működő sitebuild-et is neki kell leprogramoznia? Netalán a használt script-eket és műveleteket is neki kell elkészítenie?

A design és a programozás nagyon távol áll egymástól, ennek ellenére sokan mindkét területen képesek minőségi munkát végezni. Ám vannak olyanok is, akik zseniális grafikusok, de egy HTML kódot képtelenek megírni, illetve vannak olyan senior programozók is, akik a gilisztát egy egyenes vonallal ábrázolják.

A weboldal készítése csak akkor lehet gördülékeny és eredményes, ha minden részterület mögött áll egy igazán hozzáértő személy; szükség van webfejlesztésre, grafikára, webergonómiára, keresőoptimalizálásra, konverziónövelésre, tartalomfejlesztésre, online marketingre, webanalitikára. Egy-egy szakember általában több területen is erős tudással rendelkezik, de keresve sem lehet olyan kollégát találni, aki minden részterületen komoly színvonalon tudott volna teljesíteni.

A honlapok készítése bizonyos alapvető munkafázisok megtartása mellett történik. Ezek összességéből adódik össze végül a várt végeredmény. Ha mindenki jól látta el a feladatát, a honlap tökéletes lesz.

Mindettől függetlenül szükséges egy alapvető rálátás a csapatmunkára, illetve szükséges a kollégák közötti párbeszéd. A programozónak (sitebuilder-nek) együtt kell működjön a webergonómiáért felelős személlyel, a grafikusnak a konverzió optimalizálóval, a tartalomfejlesztőnek a keresőoptimalizálást végző szakemberrel és az online marketingessel. Gyakorlatilag mindenkinek mindenkivel.

Aki célokat tűz ki maga elé a honlapkészítésben, próbálja ki a munkaterületeket! Ismerje meg őket, vegyen részt néhány képzésen, olvasson róluk, gyűjtsön információt, gyakoroljon... Hamarosan világossá válik, mely szakterületek végzése okoz örömöt, melyekben tud igazán jól teljesíteni és fejlődni.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 09:00-17:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk