Design tippek kezdőknek és haladóknak

Design tippek kezdőknek és haladóknak

Design tippek kezdőknek és haladóknak

A design trendek folyamatosan változnak. Ami néhány évvel ezelőtt menőnek számított, ma már gagyi lehet. Ám léteznek olyan általános ajánlások, amelyeket megfogadva minőségesebb munka születhet a kezeink alatt.

Mindenekelőtt törekedjünk az egyszerűségre! A 10 évvel ezelőtti csillogó-villogó förmedvények kora végérvényesen lejárt. Ma már az egyszerűség és a letisztultság a kívánatos. Nem vész el a gyerek a sok bába között; az egyszerűségnek köszönhetően a navigáció egyértelműbb, a konverzió pedig könnyebben célozható.

Számos világszerte ismert márka honlapja tökéletesen alkalmazza az egyszerűség erejét. Csupán az aktuális híreket, terméket vagy fejlesztést osztják meg a főoldalon, ezt pedig a lehető legegyszerűbb formában teszik; a design minimalista, de mégis feltűnő.

Tanuljuk meg alkalmazni a szelektív kontrasztot! A design tervezésének sarkalatos és roppant fontos pontja a megfelelő kontraszt megválasztása. A számunkra legfontosabb elemeket kellő kontraszttal kell megjelenítenünk; ha a termékünk sötét színű, a háttér legyen világos (lehetőleg fehér), a rendelés gomb színe is merőben különüljön el a háttértől, de lehetőleg a terméktől is! A gomb szövege is képezzen kontrasztot a gomb színével! 

Minden, ami a konverzióképes dizájnhoz kell, a kontrasztról szól. A színek pszichológiája és ergonómiája fontos, de kontraszt nélkül ezek is kevesek lennének.

Szánjunk figyelmet a termékfotóknak! Tökéletes minőségű termékfotók kellenek, de önmagában ez nem elég. A fotóknak megfelelő színhatást kell sugározzanak, ráadásul megfelelően nagy méretben kell elhelyezzük, hiszen csak így válnak igazán vonzóvá. A nagyméretű képek esetenként zavaróan hathatnak az honlap felépítésében, ezért már a tervezés első fázisában érdemes a termékfotók méretével számolni.

Törekedjünk alaposságra az apróságok tekintetében is! Egy honlap megjelenése attól lesz igazán minőségi, hogy a látványt alkotó kisebb és nagyobb elemek odafigyeléssel készültek. Az egészen kis elemek tervezését sem vehetjük félvállról; ha egy-egy apró ikont vagy dizájnelemet pixeles formában közlünk, a dizájn egésze látja a kárát.

Lábléc mindenek felett! Vagyis alatt! Ezzel az erőltetett poénnak szoktuk felhívni a figyelmet a láblécben elhelyezhető navigációs elemek jelentőségére. Az itt elhelyezett linkek kiválóan alkalmasak arra, hogy fókuszba helyezzék a legfontosabb aloldalakat, termékeket, szolgáltatásokat vagy információkat.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 09:00-17:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk