Élet a ThemeForest után!

Élet a ThemeForest után!

Élet a ThemeForest után!

Legutóbbi bejegyzésből kiderült, hogy a ThemeForest piactér adminisztrátorai nem mindenkihez kegyesek. Bár az álláspontjuk megértése azóta rendeződött, de ettől még nem lesz könnyebb elfogadni, hogy a sablon elkészítéséhez rengeteg munkaóra volt szükséges és most veszni látszik. Ennek fázisairól is készült egy átfogó leírás a korábbi bejegyzések között.

Hogy ne vesszen kárba az eddigi kitartó és lelkiismeretes munka, új alternatíva után kellett nézni. Szerencsére egy szakmai fórumról érkezett is egy jó tipp. Így kerültem kapcsolatba a Creative Market piactérrel.

Miben más?

Ami elsőre szembetűnik, hogy ezen a piactéren sok alkotást ingyenesen is le lehet tölteni. A kategórizálás sincs igazán jól rendszerezve, de végülis a célnak megfelel. A piactér jóval kisebb vásárlói táborral rendelkezik, mint a ThemeForest, ellenben folyamatosan csábítja be a felhasználókat a heti akciókkal és hírlevelekkel.

Persze az ingyenes megoldások mellett némileg kisebb figyelmet kapnak a fizetős alkotások, de ez ne szegje a kedvünket. A feltöltés elbírálása meglepően gyors volt. Míg a ThemeForesten hónapok szorgalma volt, addig a Creative Market-en mindössze 4 perc. Személyes tapasztalatom viszont az, hogy a sima HTML sablonok nem túl keresettek az oldalon, inkább az ismertebb CMS rendszerekhez keresnek sablont (WP, WooCommerce, Joomla, Magento, OpenCart, Shopify és a sort még sokáig folytathatnánk).

Viszont nehéz kiszűrni, hogy mi a tuti trend ezen a piactéren, hiszen nem tudunk spekulálni a letöltési számokból, mivel ezek az adatok a ThemeForesttel ellentétben itt nem publikusak. Ellenben a letölthető állományok teljes listáját le tudjuk kérdezni, legalábbis listázás szinten. Ez egyébként egy nagyon ötletes megoldás, mert így biztosak lehetünk abban, hogy mindaz a dokumentáció, psd és egyéb hasznos anyag benne lesz a letöltésben, amire szükségünk lehet a későbbi munkához.

Összegezve

A Creative Market piacterén feltehetően nem leszünk milliomosak, viszont hogy ne vesszen kárba az eddigi munkánk, ha esetleg nem jött be a ThemeForest, azoknak egy jó alternatíva lehet. A kevesebb bevétel még mindig több, mint a semmi.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 09:00-17:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk