Hódít a vektorgrafika

Hódít a vektorgrafika

Hódít a vektorgrafika

A vektorgrafika egyre nagyobb teret hódít a korszerű grafikai megoldások kivitelezésében. A vektorgrafika felhasználási területe az utóbbi években egy újabb felülettel gazdagodott; a vektorok előléptek az online alkalmazások meghatározó elemei közé.

Egyre több olyan alkalmazás található és használható, ahol a felhasználó bárminemű képszerkesztési ismeret nélkül is képes a saját igényeinek megfelelő pólót, sapkát, bögrét megtervezni és megrendelni.

Kiváló példaként szolgál az OnlinePóló és a PólóMánia felülete. A felhasználónak nincs bonyolult dolga; ki kell választani a megfelelőnek tűnő pólót, majd a roppant egyszerű grafikus szerkesztőfelület használatával el kell helyeznie a pólóra szánt mintákat és/vagy feliratokat. Az egész művelet alig egy-két percet vesz igénybe, ráadásul nincs szükség grafikai ismeretekre.

Ennek a módszernek köszönhetően a nyomtatott ruházat megrendelése sokkal-sokkal egyszerűbbé vált, a kapcsolattartás időtartama lerövidült, illetve elkerülhetővé váltak az igények és a kivitelezés közötti félreértések.

Tévedés lenne azt gondolni, hogy az ilyen jellegű online tervezés csak a ruházatra vonatkozhat. Gondoljunk csak a névjegykártyákra! Korábban minden bonyolultabb volt; keresnünk kellett egy grafikust, aki formába önti az elképzeléseinket, majd a terveket el kellett küldeni a nyomdának. Ma már elegendő, ha a nyomda honlapján elkészítjük a saját igényeinknek megfelelő névjegykártya tervet, és nincs is több gondunk vele.

Gondolhatnánk akár az ajándéktárgyakra is... Ha szeretnénk valami igazán egyedit ajándékozni, legyen szó akár egy bögréről, akár egy könyvről, akár egy különleges pénztárcáról, a világhálón ma már szinte mindenre van lehetőség. Való igaz, hogy egyelőre vannak kiaknázatlan területek a magyar web világában, de hazai terepen is egyre több ilyen jellegű alkalmazás kerül a köztudatba.

Most az gondolhatnánk, hogy ezzel sok vektorgrafikával foglalkozó grafikus veszti el a megélhetését, de pont ellenkezőleg van. Ahhoz, hogy a felhasználó egyszerűen összekattintgathassa a pólójának, vagy egyéb ajándéktárgyának a megjelenését, az ehhez szükséges grafikai elemeket grafikusok állítják elő. És pontosan azért, hogy kényelmes és kiterjedt szolgáltatást nyújthasson a bolt, ezért lényegesen több mintát fognak megrendelni a grafikustól, mint amennyire pillanatnyilag szükségük lenne. Aki ért az Adobe Illustrator tervező programhoz annak sok lehetősége lehet ezen a piacon is, sok más lehetőség mellett. Sőt a fent megemlített pólónyomtató üzletekben magad is nyithatsz saját mintakészlettel üzletet.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 09:00-17:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk