Milyen színű legyen a honlapom?

Milyen színű legyen a honlapom?

Milyen színű legyen a honlapom?

A honlapkészítőket gyakran ragadják el a dizájnnal kapcsolatos végletek; sokan mindent alárendelnek a vizuális megjelenésnek, másik pedig túlontúl alacsony jelentőségűnek minősítik.

A dizájn alapvető tulajdonsága az uralkodó színvilág; ez a jellemző nagyban meghatározza a teljes arculat képét és lehetőségeit. Mindenkinek van kedvence; napjainkban divatosnak számítanak a tiszta élénk színekkel parádézó honlapok, de a világos letisztult formák is igen népszerűek.

Ma már egyértelműen divatjamúlt megoldásnak számítanak a zavaróan sötét honlapok, ugyanakkor kellő ízléssel és grafikai tehetséggel csodálatos elegáns fekete arculatokat varázsolhatunk. A dizájnerek jól tudják, hogy a fekete és a fekete között hatalmas különbségek lehetnek, csupán meg kell tanulnunk alkalmazni a színeket.

A tanulság egyértelmű: nincs rossz és jó szín, csupán a színek rossz és jó alkalmazása létezik. Tévedés azt hinni, hogy a grafikusok kivétel nélkül kimagasló színérzékkel jönnek a világra. Különösen igaz ez a webes felületek dolgozó szakemberekre.

Sokan közülük egyszerűen megtanulták alkalmazni a színeket, illetve azokat a szoftvereket, amelyek segítenek a színek összehasonlításában, kiválasztásában és módosításában. Számos ilyen szoftver található a világhálón, néhány ezek közül ingyenesen használható. Ilyen színpaletta generátor például a paletton.com. A colourlovers.com oldalon pedig mások által előre elkészített sémákat böngészhetünk kedvünkre valót.

A modern webes grafikusnak tehát elsősorban nem a veleszületett tehetségére és színérzékére kell hagyatkozzon, hanem a szakmai tudására. Ez pedig kellő motivációval és szorgalommal könnyedén elsajátítható.

Ugyanúgy elsajátítható az aktuális trendeknek megfelelő dizájnelemek készítése. Ezért azt szoktuk mondani, ha valaki magabiztos ismeretekkel rendelkezik a grafikai szerkesztőprogramok használatát illetően, az esetben minden rendelkezésére áll a minőségi arculat megtervezéséhez. Használhat a számos fellelhető segédeszközt, szoftvert, fotóbankot...

Mégis milyen színű legyen a honlap: szürke, kék, zöld, sárga vagy lila? Legyünk kreatívan, bátrak és válasszunk ízlésünk szerint! Nem maga a szín, hanem a színek árnyalatai és azok összképe minősíti a munkánkat.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 08:00-15:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk