Neked is lehet környezetbarát honlapod!

Neked is lehet környezetbarát honlapod!

Neked is lehet környezetbarát honlapod!

A környezettudatosság az életünk számos területén jelen van; próbálunk kevesebb szemetet termelni, takarékoskodunk a villamos energiával, tömegközlekedéssel utazunk, óvjuk az édesvíz készleteket. Ez a fajta gondolkodás megjelenik az otthonokban, a kis- és középvállalkozás szintjén és jó esetben a multiknál is.

Csak idő kérdése volt, hogy létrejöjjön a környezetbarát honlap fogalma. De mégis hogyan lehet környezetbarát egy weboldal? Kezdjük az elején!

A különböző fizikai mérések azt bizonyítják, hogy a honlapok működtetése és használata jelentős mennyiségű villamos energiát igényel. Három fő fogyasztási területet kell megkülönböztetnünk:

  • a tárhely szerver energiaigényét,
  • a honlapunkat látogató közösség számítógépeinek áramfogyasztását és
  • az összeköttetést megvalósító hálózat fogyasztását.

Honlaptulajdonosként és honlapkészítőként csupán a látogatók áramfogyasztására lehetünk hatással; tudjuk, hogy a monitorok több villamos energiát fogyasztanak, ha világos színeket kell megjeleníteniük. Tehát a sötét háttérrel csökkenteni tudjuk a látogatók fogyasztását, viszont ergonómiai és vizuális szempontok tekintetében nagy valószínűséggel magunk alatt vágnánk a fát.

Neked is lehet környezetbarát honlapod!

De akkor mit tehetünk mi, környezettudatos honlaptulajdonosok? Önmagában a problémát nem tudjuk jelentősen orvosolni, viszont a honlapunk energiaigényének megfelelő szinten támogathatunk különböző zöld projekteket. Ez az elv tehát nem a probléma megoldásáról, hanem ellensúlyozásáról szól.

Mindehhez az iCC nemzetközi kezdeményezés biztosít keretet. Az iCC célja felhívni a figyelmet a széndioxid kibocsátással járó energiatermelés visszaszorításának fontosságára, valamint megismertetni a karbon semleges működés lehetőségét.

A karbon semlegességi tanúsítvánnyal rendelkező honlapok jogosulttá válnak az iCC pecsét kihelyezésére, ami marketing eszközként is kiválóan alkalmazható.

ICC

További információ: website.carbonoffset.hu; youandicc.com.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 09:00-17:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk