ThemeForest: Lássuk a medvét!

ThemeForest: Lássuk a medvét!

ThemeForest: Lássuk a medvét!

A ThemeForest piactér már sokak fantáziáját megmozgatta a kiugró kereseti lehetőségeivel. Még bennünk is elindított egy folyamatot, melynek köszönhetően magunk is elkészítettünk egy PSD, HTML, illetve egy Wordpress sablont a piactérre. Kíváncsiságunkat egy korábban publikált cikkünk alapozta meg. Az általunk készült sablon elfogadását még várjuk az Envato vállalattól, így ennek sikerét, vagy bukását egy későbbi cikkünkben fogjuk részletezni.

Megfigyelésünk alapján naponta 10-15 új sablont fogadnak el, ami igazán kis számnak tűnik a weboldal teljes forgalmához és az oldalon regisztrált művészek számához viszonyítva. Ellenben ez a szám nem véletlen ennyire alacsony. Mindenki az ismertebb szerzők sikertörténeteinek megélésére pályázva naponta több száz, akár több ezer sablont igyekeznek beküldeni a ThemeForestre.

A ThemeForest viszont nem hajlandó rossz minőségű sablont értékesíteni, hiszen éppen azzal az igen magasan tartott minőségi elvárásokkal volt képes piacvezető szintre nőni, ami most is meghatározza az elbírálásukat. A vásárlók csak és kizárólag olyan sablont hajlandóak megvenni, ami hibátlanul működik minden böngészőn és a lehető legtöbb funkciót valósítja meg, hogy minél kevesebb munkával lehessen személyes igényeikre szabni azt.

Természetes elvárás a vásárlók szemszögéből az, hogy a legkorszerűbb kódolási technikákkal készüljön el a weboldal sablonja, ez a kód úgymond valid legyen, gyorsan jelenítse meg a kellő elemeket és tartozzon hozzá egy jól megírt dokumentáció, hogy azok számára is érthető legyen a kód felépítése, akik nem feltétlen fejlesztők.

A minőségi előírások összefoglalója igen vaskos anyag, de mindenképp érdemes figyelmesen átolvasni azt, mielőtt időt és energiát fektetnénk a saját sablonunk és egyben kis vállalkozásunk elkészítésébe. A leírás egyelőre csak angol nyelven érhető el, így az idegen nyelvek tekintetében kevésbé jártas olvasóink számára hamarosan publikáljuk a teljes magyar fordítást is.

Személyes tapasztalatunk az elbírálással kapcsolatban, hogy igen ritka, hogy egy beküldött anyagot elsőre elfogadjanak. A feltöltés folyamat igen egyszerű, de megköveteli az angol nyelv használatát. A feltöltési procedúra sok várakozással telik, mert a sok beküldött sablont egyesével, egy több főből álló szakmai zsűri, sok szempont alapján teszteli, majd bírálja el. Az esetünkben az első feltöltésünk visszajelzése a feltöltést követő 3 nap után történt meg. Az esetleges elutasításról egy teljesen általános, direkt sablon választ küldenek, melynek értelmezéséről adnak egy külön leírást. A konkrét hibát nem árulják el, arra ösztönöznek, hogy magad ismerd fel a hibákat. A feltöltési folyamat éppen ezért nem épp a leggördülékenyebb, de ha már egyszer felkerült a sablon és mindenki számára színvonalas munkát sikerült feltöltenünk, rövid időn belül jó bevételre tehetünk szert.

Beszéltünk néhány elit szerzővel, akikről később kiderült, hogy szintén magyar származásúak, mint például a ThemePunch nevű felhasználó, aki rendkívül segítőkészen elmondta, hogy még az ismertebb és sikeresebb szerzők munkáit is, van hogy több alkalommal kell újra feltölteni, de megéri türelemmel végigcsinálni. Azt a jó tanácsot kaptuk még, hogy semmi esetre se kezdjünk el vitatkozni a zsűri döntésén, mert kizárással járhat. ThemePunch nem mellékesen már megkereste az első 1 millió dollárját a Themeforesten, ami nagyjából 250 millió forintnak felel meg. Lássuk be ennyiért megéri végig játszani a ThemeForest játékát. Sikerét különben a számos igényesen kivitelezett Wordpress sablonja mellett a Slider Revolution alkalmazásával vívta ki, ami egy rendkívül jól testre szabható és rugalmas kialakítású képváltó. Számos weboldal alkalmazza a jól kiaknázható lehetőségei miatt. Sőt, más ThemeForest szerző is használja saját sablonjának megalkotásához, melyhez természetesen megvásárolják a kiterjesztett felhasználási engedélyt az alkalmazás szerzőjétől. Ebből a példából jól látszik, hogy ha egy valóban hasznos terméket alkotunk annak hamar meg lesz a piaca.

A közösségről különben az derült ki, hogy nem éreznek egymásban konkurenciát, és akiket sikerült elérnünk, mindenkinek volt pár segítő szándékú, vagy bíztató szava felénk. Merjetek kérdezni, mert sok hasznos tapasztalattal lehettek gazdagabbak általa.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 09:00-17:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk