A Google is változik

A Google is változik

A Google is változik

A Google egy nagy döntést hozott meg logójának modernizálására. 1999 óta nem volt ekkora változás a logó életében, habár évről évre voltak apróbb finomítások rajta. Most viszont eljött az az idő, hogy a Google is elhagyta a talpas betűit és sans-serif betűtípusra váltott. Továbbá a logót alkotó betűk színe valamivel halványabbak lettek, de az alap 4 szín változatlan maradt.

Hogy mi áll a változatás hátterében arról még folynak a találgatások, de a legvalószínűbb ok az lehet, hogy a Google új anyacége az Alphabet lett, melynek színvilágát és stílusát örökölte meg az új logó.

A változás érinti például a Google faviconját is, ami szintén módosult, és egy négyszínű G betű jelképezi a jövőben a cég oldalait. De nem csak itt, hanem más területeken is változott a cég ikonkészlete. Nem mellékesen a Google új logója mindössze 305 byte méretű, szemben a régi logóval, ami 14.000 byte volt.

Miért volt erre szükség?

A Google-t a legtöbben csak a keresőmotorjával tudják azonosítani, viszont ennél sokkal több ez a cégóriás. Számos cégből és ágazatból álló birodalom. A Google névhez kapcsolódik például az Android, a különböző térképszolgáltatások, mint a Google Maps és Google Earth, de ezen kívül szerepet vállalnak egyéb technológiákban való úttörésben, mint az önjáró autó, vagy az okos szemüveg fejlesztésében, ami Google Glass néven vált ismertté. Ide sorolhatjuk még a Gmail, vagy a Google+ névre hallgató közösségi oldalát is. Talán éppen ezért, mert a Google kinőtte a kezdeti szerepét, ami csak az internet világára korlátozódott, szükségük volt új brand bevezetésére és ezzel a piacon való újrapozícionálásra. Abban biztosak lehetünk, hogy az óriásvállalat fog még meglepetést okozni nekünk. A logó változtatás egy új korszak, új lehetőségeit vetíti elénk, melynek kialakításakor fontos szerepet játszott a mindennapi életünket meghatározó mobil eszközökön való ízléses megjelenés is.

A logóváltoztatáshoz egy videót is készített a Google, ebben részletezik milyen átalakulásokon ment keresztül a cég az elmúlt 16 évben:

A Google kihasználva keresőjének hatékonyságát, a főoldalra a mai napon kitett egy ötletes animációt, melyben bemutatja a felhasználói számára a változást. Meg kell hagyni ötletesen oldotta meg a logó váltás bejelentését. Az alábbi linken meg lehet tekinteni ezt az animációt: Google logóváltásának prezentációja

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 09:00-17:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk