Amit az Adobe cégről és a szoftvereiről tudni érdemes

Amit az Adobe cégről és a szoftvereiről tudni érdemes

Amit az Adobe cégről és a szoftvereiről tudni érdemes

Az Adobe Systems 1982-es alapítása John Warnock és Charles Geschke nevéhez fűződik, akik a PostScript oldalleíró nyelv megalkotóinak tekinthetők. Ma már elfelejtett tény, hogy Adobe a lézernyomtatók gyártásában látta a jövőjét, de a későbbi Apple vezér, Steve Jobs hatására az Adobe visszatért a szoftverfejlesztés mezejére.

Az Adobe első igazi nagy dobása az Illustrator nevű program volt, amit majd csak 1990-ben a PhotoShop piacra dobásával tudtak felülmúlni. A PhotoShop nem csak egyszerű képszerkesztő program volt; képes volt forradalmasítani a digitális képalkotást. A rasztergrafikus programok közé tartozó Adobe Photoshop etalonná vált a képfeldolgozás és a grafika világában. Ma egyértelműen a legsikeresebb ilyen jellegű szoftver. Tudásának köszönhetően napjainkban professzionális fotósok, webdesignerek, filmes utómunkával foglalkozó szakemberek is sikerrel használják.

A PhotoShop piacra lépése után megszületett az újabb sikertermék, az Acrobat Reader, amely ma is a világ legsikeresebb PDF olvasója.

Ezekre az időkre nyúlik vissza Flash története is, noha ennek kitalálása egy kis szoftvercég nevéhez fűződik. Később az Adobe tette naggyá és sikeressé. A Flash egy olyan professzionális multimédiafejlesztő-alkalmazás, amely képes volt forradalmasítani a webes alkalmazások fejlesztését, az egyszerűbb játékok készítését, de akár mobil tartalmak is létrehozhatók a segítségével. A Flash megalkotta a kapcsot a vektoros rajzolóprogram és a professzionális animációszervező-programok között.

A főbb Adobe szoftverek sorából nem hagyhatjuk ki a Dreamweaver nevű HTML szerkesztő és webfejlesztő programot, amely eredetileg a Macromedia terméke volt, míg az Adobe Systems-szel fúzióra nem léptek. Mára a WYSIWYG típusú szerkesztőprogramok némileg visszaszorultak, de a MicroSoft FrontPage mellett a hosszútávon képes volt megőrizni jelentőségét.

Az Adobe termékei között szót érdemelne még az Audition, az InDesign, a Creative Suite, az Illustrator, az In copy, a Robo Help, a Version Cue, a Frame maker és a Fireworks is.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb termékük a grafikai tervezéshez és a képszerkesztéshez kapcsolódik. Ezek a területen aligha lehet olyan sikeressé vált szoftvert említeni, aminek így vagy úgy ne lenne köze az Adobe Systems fejlesztéseihez.

A nemrégiben piacra dobott Adobe Creative Cloud segítségével bárki kipróbálhatja ezen lenyűgőző programok használatát.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 08:00-15:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk