Így lehetsz hatékony dizájner!

Így lehetsz hatékony dizájner!

Így lehetsz hatékony dizájner!

A dizájnerként és webdizájnerként is szenvedhetünk alkotói válságban, de ennek esélyét minimálisra csökkenthetjük, ha megfelelő rendszert építünk a munkánk köré.

Legyen saját gyűjteményünk!

Mindenekelőtt szükségünk van azokra a használható segédanyagokra, szoftverekre és adatbankokra, amelyeket minden esetben megkönnyítik a munkánkat. Legyen egy listánk ezekről, ne kelljen minden egyes projekt során újra összegyűjtögetni a használható és fellelhető segédanyagokat!

Igazán nem nagy művészet; akár egy táblázatban vagy egy jegyzettömbben is rendezhetjük a linkeket és az információkat. Abban az esetben lesz igazán hasznos a gyűjteményünk, ha rendszeresen bővítjük a listát a megtalált legjobb eszközökkel és adatokkal.

Ha hibázunk, ne főljön a fejünk!

A HTML, CSS vagy PHP kódok módosításánál fennáll az a veszély, hogy valamit elhibázunk és az egész megjelenés vagy működés látja a kárát. Ez főként abban az esetben fordulhat elő, ha még nem rendelkezünk magabiztos programozói tudással. Ilyenkor kiemelten fontos a biztonsági másolatok készítése, aminek segítségével könnyedén visszaállíthatjuk az eredeti állapotot.

Biztonsági másolat megléte esetén csupán 10-20 percnyi munkánk mehet kárba, nem pedig az egész honlap működése, amit csak jártasabb programozó tudna helyrehozni.

Legyünk előrelátóak a háttérszínek megválasztásánál!

Képzeljünk el egy aprócska, de annál bosszantóbb esetet! Elkészítjük a honlap fejlécének grafikai elemeit, rajzolunk valami szépet az oldalsávba is, szinte minden tökéletes, ám a megrendelő egy hangyányival világosabb háttérszínt szeretne. A háttérszín cseréje a CSS fájlban csupán néhány másodpercet vesz igényben, viszont a logó, a fejléc kép és az oldalsáv grafikai elemeit a háttértől eltérő négyzetek határolják. Teljes káosz, harakiri, ez így nem maradhat. Pláne ha nem őriztük meg a forrásfájlokat. Újratervezés!

A problémát megoldotta, illetve megelőzte volna a transzparens, azaz az átlátszó háttér használata. Használjuk ezeket akkor is, ha egyszínű háttérre kell a logót vagy grafikát helyeznünk!

A fenti csupán egy példával szolgál, miért kell a grafikusnak úgy végeznie a munkát, hogy az bármikor a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban módosítható legyen.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 09:00-17:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk