Optimalizáljuk honlapjainkat mobil eszközökre is!

Optimalizáljuk honlapjainkat mobil eszközökre is!

Optimalizáljuk honlapjainkat mobil eszközökre is!

A különböző mobil eszközök egyre nagyobb arányban vannak jelen az internetezők körében; évről évre jelentősen nő a mobil eszközről érkező látogatások száma és aránya. Míg néhány évvel ezelőtt csupán a technikai szegmensben volt kimutatható jelentős fejlődés, addig mára általánosan alkalmazottá váltak ezek a készülékek.

Gondoljunk bele, mekkora különbségek lehetnek egy mobiltelefon kijelzője és egy asztali számítógép monitorja között! Ezt a hatalmas méretbeli különbséget kell a webfejlesztőknek olyan módon megoldaniuk, hogy a látogatói élményt a lehető legnagyobb mértékben kielégítsék.

Egy-két évvel ezelőtt a szakma általánosan azt a nézetet hangoztatta, hogy meg kell nézni, milyen arányban használnak a látogatóink mobil eszközöket, szükséges-e ezekre a kisméretű kijelzőkre optimalizálni a honlapunkat. Ez a nézőpont mára érvényét vesztette; ma már minden honlapot úgy kell elkészítenünk, hogy az tökéletesen szolgálja a mobil felhasználókat is.

Sokáig általánosan alkalmazott módszer volt a különálló mobil és az asztali verzió elkészítése, de ez a gyakorlatban számos problémát vetett fel. Mára egyértelműen a reszponzív dizájn vált elfogadottá és ajánlottá.

A reszponzív dizájn fogalmát és működését úgy képzelhetjük el, ha alapul veszünk egy struktúrát, amely a kijelző méretétől függően átméretezi önmagát és alkalmazkodik a méretbeli korlátaihoz. Ez teszi lehetővé, hogy a reszponzív módon elkészített honlap megfelelő látogatói élményt szolgáltasson mobiltelefonon, tableten és asztali számítógépen is.

Mindamellett, hogy a reszponzív dizájn képes kiszolgálni minden eszközt, még egy nagy előnnyel rendelkezik; jó alkalmat ad arra, hogy modernizáljuk a kódunkat, javítsuk és pótoljuk a hiányosságokat, valamint tökéletesítsük a keresőoptimalizálásban is meghatározó elemeket.

Természetesen a reszponzív honlap fejlesztése több energiabefektetést igényel, de a trendek egyértelműen bizonyítják, hogy szükséges változtatásról van szó.

Oszd meg barátaiddal is!

Facebook Twitter Linkedin

Elérhetőségeink

  • Címünk: 1139 Budapest, Frangepán utca 3. (1. emelet)

  • Ügyfélfogadás, beiratkozás: Hétfőtől - péntekig: 08:00-15:00

  • Telefonszámunk: 06 70 604 2060, vagy 06 1 4500 110

  • E-mail címünk:

Közösségünk